Steeds meer gierzwaluwen aan de Voorhavenlaan

Aan de Voorhavenlaan aan de Muide hangen een 50-tal nestkasten voor gierzwaluwen, en de meeste daarvan zijn bewoond. Gierzwaluwen zijn heel bijzondere vogels, wie helpt mee deze bijzondere vogels in de gaten houden?

 

Bron: Het Laatste Nieuws

Datum: 1 juni 2020

Het is verslavender dan Netflix

Audio opname van een interview met Ann Van Gysel op 'Radio Nostalgie' met oproep voor vogelliefhebbers! Zo'n 100 gierzwaluwen vonden een onderdak in een 50-tal nestkasten die Locus integreerde in haar bouwprojecten. De oproep leidde tot heel wat positieve reacties!

 

Bron: Radio Nostalgie

Datum: 26 mei 2020

Gezocht: mensen om broedende gierzwaluwen te observeren in Gent

Projectontwikkelaar Locus is op zoek naar mensen die de broedende gierzwaluwen aan de Muide in Gent willen observeren. “Er valt nog veel te ontdekken over de gierzwaluw en daarom roepen we de hulp in van de Gentenaar”, klinkt het. 

 

Bron: vrt.be

Datum: 26 mei 2020

Negentiende-eeuwse katoenloods herbergt stijlvolle lofts

Via een doorgedreven renovatie werd de beschermde katoenloods op respectvolle wijze omgetoverd tot een gracieus complex met stijlvolle lofts.

 

Bron: Bouwen aan Vlaanderen
Datum: december 2019
Foto: ©Thomas Callens

Locus Developments en Vandenbussche blazen nieuw leven in LOODS 23

Voor Locus Developments bouwde aannemer Vandenbussche in bouwteam met Compagnie-O Architecten en studiebureau stabiliteit LIME het bijzonder bouwproject Loods 23 in de Voorhaven in Gent.

 

Bron: Made in Oost-Vlaanderen
Datum: 07.11.2019
Foto: ©Ruth Wytinck

Loods 23: stukje vergeten geschiedenis opnieuw tot leven gewekt

Zaakvoerder Dirk Valvekens investeerde er de laatste 25 jaar zo’n 80 miljoen om drie oude katoenloodsen uit de 19de eeuw van de ondergang te redden.

 

 

Bron: Het Laatste Nieuws
Datum: 26.10.2019
Foto: ©Ruth Wytinck

Ghent’s old harbour coming back to life following renovations

The second in a three-part renovation project of the former harbour’s cotton sheds has just completed, and the developer looks forward to neighbourhood revival.

 

 

Bron: Flanders Today
Datum: 25.10.2019
Foto: ©Ruth Wytinck

Nieuw leven in beschermd gebouw Loods 23

Voor Locus Developments BVBA bouwt aannemer Vandenbussche NV in bouwteam met Compagnie-O Architecten BVBA en studiebureau stabiliteit LIME BVBA het bijzonder bouwproject Loods 23 in de Voorhaven in Gent. 

 

Bron: Projecto
Datum: 21.10.2019
Foto: ©Thomas Callens

Binnen in de loft van levensgenieters

Ze misten bedrijvigheid, de winkels op fietsafstand en hun vrienden in de buurt. Kortom: ze misten een leven in de stad. Dus verhuisden Els en Johan met hun hele hebben en houden van de Vlaamse Ardennen naar Gent. En dat bevalt hen meer dan ooit.

 

Bron: De Morgen
Datum: 01.12.2018
Foto: ©Luc Roymans

Mooi zijn is soms een beetje lijden

Overal op de planeet legden Belgen kasseien aan, tot op het Rode Plein in Moskou. Alleen in het land van de kassei viel de steen uit de gratie.

 

 

 

Bron: Knack
Datum: 19.06.2018

Van industrieel erfgoed naar ecologische lofts

In Gent renoveert Locus de katoenloodsen van de historische Voorhaven. Loods 20 zal binnenkort tientallen woonunits en een grote kantoorruimte herbergen. Een schoolvoorbeeld van duurzaam vastgoed.

 

Bron: Triodos Bank
Datum: februari 2018

Hoe deze Genste ondernemer een walhalla creeert voor creatieve en innovatieve bedrijven

De atypische projectontwikkelaar Dirk Valvekens creëert een tweede walhalla voor hippe, creatieve en innovatieve ICT en new economy bedrijven.

 

Bron: BLOOVI
Datum: 28.06.2016

Binnenkijken in een loft in een havenloods: “Aan het water wonen was mijn grote droom”

“Hoewel ik zelf architect ben, zou ik nooit in een nieuwbouw kunnen wonen. Geef mij maar een gebouw met karakter.”

 

Bron: Het Laatse Nieuws
Datum: 04.03.2016

Havensite Muide krijgt facelift

De oude havensite op de Muide ondergaat het komende jaar een enorme facelift. Eén van de monumentale loodsen wordt onderverdeeld in luxelofts.

 

Bron: HLN
Datum: 12.09.2015

Ik heb geen dollartekens in mijn ogen

Velen verwijten hem dat hij handelt uit eigenbelang. Projectontwikkelaars Dirk Valvekens: "als ik écht veel geld zou willen verdienen, ging ik wel iets anders doen."

 

Bron: De Morgen
Datum: 22.07.2015

Ideale thuishaven

Steeds meer jonge gezinnen en creatieve ondernemers vinden hun weg naar het gezellige schiereiland aan het Grootdok. Met sterke staaltjes renovatiewerk als gevolg. 

 

Bron: Wilink Magazine
Datum: mei 2014

Woonproject Kaai 24 muurvast

In het veelbesproken woonproject Kaai 24 op de Muide is nog geen baksteen gelegd. Een discussie over een vergeten goederentreinspoor is hiervan de oorzaak. 

 

Bron: HLN
Datum: 10.03.2010

Voorhavenlaan: een blaam voor Stad Gent

Bart is er al langer mee bezig, maar ik eigenlijk niet. Tot ik vandaag nog eens aan het kantoor moest zijn. Je weet wel, een van die drie prachtige loodsen aan de Voorhavenlaan die volledig gerenoveerd is.

 

Bron: Witch
Datum: 04.12.2012

Annelies Rutten schrijft een boek over de Muide “Ja, ik zou hier graag wonen”

Journaliste en Gentenaar Annelies Rutten schreef voor het boek 'Ode aan de Muide, nieuw leven in een oude volkswijk', dertien verhalen over bewoners van de Voorhaven.

 

Bron: Het Nieuwsblad
Datum: 03.10.2012

Een blik op de gerenoveerde Loods 22 in Gent

Op 10 mei konden architecten, studiebureaus en producenten hun hartje weer ophalen op I am Architect. Ook de unieke locatie, meer bepaald Loods 22 in Gent, heeft daar zeker toe bijgedragen. 

 

Bron: Architectura
Datum: 21.06.2012

Dirk, CEO Locus

Dirk Valvekens is al projectontwikkelaar eigenhandig bezig de Gentse volksbuurt Muide te transformeren tot een moderne woonwijk - waar hipsters als Sioen al hun intrek namen -, maar wil er met CTRLDOCK ook het Sillicon Valley van België neerpoten.

 

Bron: PULP
Datum: 03.06.2010