Binnen in de loft van levensgenieters

Ze misten bedrijvigheid, de winkels op fietsafstand en hun vrienden in de buurt. Kortom: ze misten een leven in de stad. Dus verhuisden Els en Johan met hun hele hebben en houden van de Vlaamse Ardennen naar Gent. En dat bevalt hen meer dan ooit.

 

Bron: De Morgen
Datum: 01.12.2018
Foto: ©Luc Roymans

Mooi zijn is soms een beetje lijden

Overal op de planeet legden Belgen kasseien aan, tot op het Rode Plein in Moskou. Alleen in het land van de kassei viel de steen uit de gratie.

 

 

 

Bron: Knack
Datum: 19.06.2018

Van industrieel erfgoed naar ecologische lofts

In Gent renoveert Locus de katoenloodsen van de historische Voorhaven. Loods 20 zal binnenkort tientallen woonunits en een grote kantoorruimte herbergen. Een schoolvoorbeeld van duurzaam vastgoed.

 

Bron: Triodos Bank
Datum: februari 2018

Hoe deze Genste ondernemer een walhalla creeert voor creatieve en innovatieve bedrijven

De atypische projectontwikkelaar Dirk Valvekens creëert een tweede walhalla voor hippe, creatieve en innovatieve ICT en new economy bedrijven.

 

Bron: BLOOVI
Datum: 28.06.2016

Binnenkijken in een loft in een havenloods: “Aan het water wonen was mijn grote droom”

“Hoewel ik zelf architect ben, zou ik nooit in een nieuwbouw kunnen wonen. Geef mij maar een gebouw met karakter.”

 

Bron: Het Laatse Nieuws
Datum: 04.03.2016

Havensite Muide krijgt facelift

De oude havensite op de Muide ondergaat het komende jaar een enorme facelift. Eén van de monumentale loodsen wordt onderverdeeld in luxelofts.

 

Bron: HLN
Datum: 12.09.2015

Ik heb geen dollartekens in mijn ogen

Velen verwijten hem dat hij handelt uit eigenbelang. Projectontwikkelaars Dirk Valvekens: "als ik écht veel geld zou willen verdienen, ging ik wel iets anders doen."

 

Bron: De Morgen
Datum: 22.07.2015

Ideale thuishaven

Steeds meer jonge gezinnen en creatieve ondernemers vinden hun weg naar het gezellige schiereiland aan het Grootdok. Met sterke staaltjes renovatiewerk als gevolg. 

 

Bron: Wilink Magazine
Datum: mei 2014

Woonproject Kaai 24 muurvast

In het veelbesproken woonproject Kaai 24 op de Muide is nog geen baksteen gelegd. Een discussie over een vergeten goederentreinspoor is hiervan de oorzaak. 

 

Bron: HLN
Datum: 10.03.2010

Voorhavenlaan: een blaam voor Stad Gent

Bart is er al langer mee bezig, maar ik eigenlijk niet. Tot ik vandaag nog eens aan het kantoor moest zijn. Je weet wel, een van die drie prachtige loodsen aan de Voorhavenlaan die volledig gerenoveerd is.

 

Bron: Witch
Datum: 04.12.2012

Annelies Rutten schrijft een boek over de Muide “Ja, ik zou hier graag wonen”

Journaliste en Gentenaar Annelies Rutten schreef voor het boek 'Ode aan de Muide, nieuw leven in een oude volkswijk', dertien verhalen over bewoners van de Voorhaven.

 

Bron: Het Nieuwsblad
Datum: 03.10.2012

Een blik op de gerenoveerde Loods 22 in Gent

Op 10 mei konden architecten, studiebureaus en producenten hun hartje weer ophalen op I am Architect. Ook de unieke locatie, meer bepaald Loods 22 in Gent, heeft daar zeker toe bijgedragen. 

 

Bron: Architectura
Datum: 21.06.2012

Dirk, CEO Locus

Dirk Valvekens is al projectontwikkelaar eigenhandig bezig de Gentse volksbuurt Muide te transformeren tot een moderne woonwijk - waar hipsters als Sioen al hun intrek namen -, maar wil er met CTRLDOCK ook het Sillicon Valley van België neerpoten.

 

Bron: PULP
Datum: 03.06.2010